Från fattig till rik – Om Pengarbloggen

  • av

Min uppväxt och mina förebilder


Min far var väldigt ekonomiskt lagd… Mina föräldrar begärde skilsmässa när jag var 7 år gammal. Kvar bodde vi med mamma och vips så försvann pappa ur bilden. Det var där min resa från fattig till rik påbörjades…

skilsmässa


Här är några av sakerna jag lyckats med genom åren…

  • Lagt alldeles för mycket pengar på bilar – Why we love cars so much
  • Lånat pengar för kapitalvaror ( TV, Playstation, Datorer )
  • Inte sparat pengar
  • Lånat pengar för att ta över familjeskulder
  • Överdriven konsumtion på att äta/dricka ute
  • Levt på kreditkort och eviga skulder som aldrig tar slut osv..

När jag tittar på listan ovan inser jag att det är exempel på saker som min pappa aldrig skulle göra. Jag tror innerst inne att jag har rebellat mot egenskaper och styrkor eftersom han bara försvann. Man skulle nästan kunna dra slutsatsen av att jag var en av deltagarna på lyxfällan

 

Alltid jobbat hårt!

En av anledningarna till att jag ändå har klarat mig är att jag alltid har arbetat väldigt hårt. Att gräva sig ur ekonomisk knipa genom väldigt stark offensiv har varit min grej. Jag har inte tjänat enorma pengar på någon arbetsplats men har heller inte varit rädd för att köra hårt. Mina arbeten har varit inom detaljhandel, lager, restaurang, transport, försäljning bara för att nämna några yrken. Vissa perioder i mitt liv har jag arbetat 7 dagar i veckan.

Jag har alltid varit en risktagare och aldrig gillat att vara “bekväm” i någonting. Läs mer om varför rätt risktagande kan gynna dig! Den som vågar ta risker har allt att vinna!

 

Varför en blogg om Pengar, Frihet och Livsstil ?

Jag har skapat denna blogg för att dela med mig av mina misstag, men också vad jag har lärt mig genom åren så du slipper göra om dessa.

Mina personliga mål är inte bara att uppnå ekonomisk frihet men även dela med mig av min lärdom och få med andra på resan som ett resultat. Som ett långsiktigt mål kanske jag även kommer vilja tjäna pengar på bloggen. Hur man kan få ut det man vill av livet, tjäna pengar och vara fri på en och samma gång är också viktiga aspekter. Tillsammans tittar vi på vilka misstag man kan undvika och hur vi kan ut leva ut våra drömmar från fattig till rik

 

 

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *