0

Bitcoin är dömd att misslyckas – Bitcoin 101

Oreglerad kryptovaluta är gambling


Kryptovaluta i oreglerad form är dömd att misslyckas av många anledningar. Den främsta anledningen är problem med säkerheten. Om inte du har levt under en sten de senaste åren så är det ganska osannolikt att krypto-hypen har seglat förbi obemärkt. Det går inte en dag utan att någon ny bekant nämner bitcoin. Men vad är bitcoin egentligen?

Jag äger själv kryptovaluta, men ser det mest som ett intresse i den faktiska teknologin än att se det som en investering.

Det finns vissa saker som är viktiga att förstå om du ska ge dig in på kryptosvängen. När jag beskriver teknologin brukar jag prata om decentralisering, men för att gemene man skall kunna förstå principen bakom ägande i en kryptovaluta så kommer jag inte på något bättre exempel än klassiska nummerkonton.

“Ett nummerkonto är ett bankkonto där information om ägarens identitet inte finns lagrad. Kontoinnehavarens identitet är bara känd för ett fåtal personer inom banken. Efter att kontoinnehavaren legitimerat sig för att öppna kontot, kan transaktioner genomföras endast genom att uppge det nummer som är knutet till kontot eller en pseudonym.” – Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nummerkonto

Med andra ord, om du tappar numret till ditt konto, lösenordet eller användarnamnet så kan du permanent hälsa din kryptovaluta goodbye. Så länge den valuten har aktiva digitala plånböcker så kommer den förevigt att existera i den block-kedjan. Problemet är att accessen till den kommer för evigt att ha gått förlorad. Med andra ord, Bitcoin och andra alternativa kryptovalutor är totalt skräp.

Det finns ingen legitim anledning för någon seriös investerare att investera i kryptovaluta idag.

Här är ett par anledningar.
– Kryptovaluta är alldeles för volatilt och värdet på den enskilda valutan kan manipuleras av storägare.
– Alldeles för mycket kryptovaluta försvinner permanent på grund av säkerhetsproblematik i att kunna lagra sin kryptovaluta
– Det används väldigt frekvent för spendering på illegalitet som tex vapen, droger eller andra varor.
– Stora avgifter för att växla till och från valutorna.
– Kryptovaluta ( Bitcoin ) producerar ingenting. Det är med ord bara en väldigt valuta.

Således så kan man säga att lägga pengar på Bitcoin är ren och skär gambling. Om du mot all förmodan vill gambla och med stor sannolikhet förlora pengar på lite betting så kan du alltid se nuvarande marknadsutbud och värde på kryptovalutor genom att besöka https://coinmarketcap.com

Om du vill bekanta dig med teknologin så är första steget att skaffa dig en bitcoin-wallet. Det är en digital plånbok som lagras i en mapp med flertal filer. Dessa filer skall du hålla på en säker plats.

Om du vill skaffa dig en wallet så kan du bege dig till bitcoin.org och ladda ner en valfri wallet.

Om denna artikel var intressant så skriver jag gärna mer utförligt om teknologin och mer detaljerat om hur man kommer igång med en egen wallet.

Edit: Just det, glömde nästan att nämna litegrann om Libra, den valutan som Facebook lanserar, också baserat på blockchain teknologi väldigt likt bitcoin. Skillnaden är att valutan är noga reglerad av Facebook och dess infrastruktur. Med andra ord är det väldigt osannolikt att din digitala plånbok skulle kunna försvinna. Med andra ord är reglerade kryptovalutor mycket säkrare. Och glöm inte att säkerhet är det viktigaste när vi hanterar investeringar och pengar. betyder detta att man skall investera i Libra? Högst osannolikt att det skulle ge någon avkastning kortsiktigt, men blockchain teknologin är på god väg att förändra världen. Många stater och företag tittar på att lansera sin egen kryptovaluta. Utvecklingen kommer inom ett par år ha möjliggjort att teknologin kommer vara mogen för allmänheten. Den större delen av den oreglerade kryptomarknaden kommer dock med stor sannolikhet att försvinna.

the_erk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *