Panik över den kommande finanskrisen?

  • av

Hel del diskussioner i min vardag som handlar om hur människor kommer överleva den kommande fruktansvärda dommedagsfinanskrisen.

1. Det finns ingen gigantisk Godzilla liknande lågkonjuktur som kommer att ruinera ditt liv under de kommande veckorna. Många människor har ända sedan den senaste finanskrisen mellan 2007-2009 förutspått ytterligare en finanskris, speciellt nyhetsflöden. Finanskriser har alltid starkt nyhetsvärde, därav generar sånna artiklar alltid klick och annonsintäkter. Om mot all förmodan allting skulle gå käpprätt åt helvete så är det fortfarande minst flera månader fram i tiden som det skulle kunna påverka dig. Det här ger dig gott om tid att bunkra upp säkerhet i form av sparande och budgetplanering.

Den senaste finanskrisen orsakade ganska stor förödelse globalt, i Sverige klarade vi den ganska bra även om det var en av de moderna tiders tuffare finanskris. Det kändes nog dessutom värre än vad det var på grund av alla människor som förlorade sina hem i länder som USA, Spanien etc… och detta var inte så konstigt då många människor erbjöds helt orimliga bostadslån vilket de aldrig borde ha erbjudits. Ställ dig själv frågan, bor du inom ramen för vad din budget tillåter?  Om ja, BRA! Fortsätt så! Om du spenderar för mycket så kan du ta en titt på din budget för att se vart du kan göra besparingar. Mobiltelefon, internet, äta ute mindre ofta, billigare bil? Detta är saker du kan titta på oavsett hur finansmarknaden ser ut.

”Finanskrisen kommer, bör jag sälja mina aktier och fonder?!” – Mitt råd är, GÖR DET ABSOLUT INTE! Historien är full av individer som har försökt tajma aktiemarknaden och misslyckats. Och även om marknaden går ner så är ett av de bästa tipsen jag kan ge för ekonomisk vinning är att fortsätta regelbundet sparande ( tex månadssparande ), speciellt under finanskriser. Under finanskriser kan du köpa fonder och aktier rabatterat, finanskris. = REA. Vem gillar inte en bra REA?

Världen är inte på väg mot sitt slut, vart smart med dina pengar, gör inga förhastade beslut och använd sunt förnuft så kommer detta gå alldeles utmärkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *