Ny månad, nya investeringar… Äntligen löning!

  • av

Nu var det äntligen dags för löning igen! Budgeten för oktober är färdigkompilerad. Månadens besparingspost är fördelat på följande.

1. 75% – Indexfonder: Avanza Global, Avanza Emerging markets samt Avanza Zero   
2. 25% – Aktier: Walt Disney, Swedbank, ActivisionHåller just nu på att sätta undan en hel del pengar inför en semester som jag och min sambo har planerat till April nästa år. Budgetposten för semester är cirka 4000kr i månaden, vi räknar med att hotell, flyg och övriga transport kommer landa på cirka 15000kr och att vi skall ha drygt en tusenlapp i reskassa per person och dag när vi väl är på plats.

När det gäller att sätta undan pengar för semester så är det viktigt att de pengarna sparas utanför huvudkontot. Jag har Nordea som personkonto idag, därför sätter jag över alla semesterbesparingar till kapitalkontot. På så vis kan jag minimera mängden transaktioner och på så vis få en enklare överblick gällande antalet transaktioner som är registrerade på kontot. Detta i sin tur underlättar givetvis när jag budgetterar dels fram i tiden men även när jag ska kolla historisk data.

Mitt nästa blogginlägg kommer handla om hur du hanterar transaktioner på bästa möjliga sätt i ditt personkonto. Vi kommer titta på exporteringsalternativ, tips och tricks för att inte fylla kontotransaktionerna med skräp och hur du kan sortera för att få en komplett överblick.

By the way, mina Activision Aktier har ökat ganska rejält på sista tiden.

Tydligen så har man släppt World of Warcraft i ett nytt klassiskt utförande…. och detta har visat sig bli lite mer populärt än man initialt hade räknat med…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *