Bilden av en miljonär

  • av

Hur ser din bild ut av en multimiljonär? Fräsig klocka, italiensk sportbil, skräddarsydda kostymer och stekiga middagar med kaviar och Bordeaux Borgogne?

Ganska osannolikt… Ofta associerar vi ekonomisk framgång baserat på hur människor konsumerar varor. Vi har ofta en fördefinierad bild över att en person som är förmögen och finansiellt fri konsumerar extremt dyra varor. Ju snabbare du kan eliminera den fejkade bilden över framgång desto snabbare kommer du att nå framgång själv.

Att ha en dyr smak har oftast bara ett utfall.. sämre ekonomisk framgång.

Ta bara professionella fotbollare som idrottar på den absolut högsta nivån med de högsta lönerna. Hur tror du de visualiserar livet efter karriären?  En typisk dag kanske visualiserar något i stil med

08:00 – Vaknar upp i en enorm bädd på övervåningen i en 9-rumsvilla. Tar trapporna ner till sitt enorma kök för att mata sina tropiska fiskar i sitt enorma akvarium innan den personliga kocken preppar en härlig frukost för en själv och sin fru.

09:00 – Hoppar in i sin Bentley och kör iväg ungarna till skolan eller dagis

10:00 – Åker hem för att simma i sin uppvärmda olympiska swimmingpool innan han lägger sig på soffan i sitt biorum där han har en 100tums 4k tv för att se sina favoritserier 13:00 – Drar iväg på en lunch och shopping i sin 1.500.000mkr Ferrari, spenderar 50.000kr på designerkläder, skor och klockor innan det är dags att åka mot golfbanan för att köra 18 hål på den privata golfklubben.

osv…..

Det är ganska tydligt att när man inte längre har de extrema inkomsterna så har du istället byggt dig utgifter och en livsstil som behöver upprätthållas. Man kan enkelt säga som så, att även de som tjänar mest, dvs de som har de absolut högsta inkomsterna kan vara i stora bekymmer om de inte spelar rätt defensiv vad beträffar deras ekonomi. Det är så otroligt enkelt att överkonsumera, den verkligen utmaningen är att dra ner på sitt spenderande.

Omedelbar tillfredsställelse är ett stort problem i vårat samhälle. Vi är så sjukt vana med att få allting snabbt, vi häpnas över folk som kommer över stora mängder pengar snabbt och inbillar oss en livsstil som inte är sann. Faktum är att den vanligaste vägen till att bli ekonomiskt förmögen multimiljonär är väldigt många gånger en tråkig historia. Istället dras vi till de spännande historierna. Här har vi alla underhållare inom musik, idrott, tv, lottomiljonärer och alla andra människor som kommer i kontakt med stora pengar på kort tid. Verkliga historier i hur miljonärer blir miljonärer är oftast väldigt tråkiga historier som mer handlar om repetitiv rutin och disciplinärt ansvarsåtagande. Att konstant vara på sin vakt för livsinflation och ökade utgifter som kan sätta en i trubbel, speciellt om man vill pensionerna sig tidigt eller bli ekonomiskt oberoende


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *