Boktips: Den rikaste mannen i Babylon / The Richest man in Babylon

  • av

Till att börja med så var The richest man in Babylon ( Rikaste mannen i Babylon ) förmodligen den 10:e boken jag läste (inom genren bli rik, ekonomiskt oberoende, finans, tjäna pengar osv )

Innehållet i boken är på inget sätt någon hemlighet, istället är det en berättelse som fångar ens intresse på ett sätt som ingenting annat. Jag vet inte riktigt om det är språket i boken, tidsperioden som den skrevs under ( 1926 ) eller något så enkelt som enkelheten i boken, men den förändrade mitt liv.  Boken handlar om en fiktig babylonisk karaktär som heter Arkad, en fattig ”skrivare” som blev den ”rikaste mannen i Babylon”

Jag kände att några av berättelserna och anvisningarna i boken talade till mig. Efter jag läste denna boken så tog jag på mig ansvar och påbörjade en förändring i mitt liv.

Boken har många historier som kan tala till dig, en del av dessa är för många personer inget mer än ”sunt förnuft”. Budskapet i boken är tidlöst och kan appliceras än idag. Boken är skriven så att 15 åringar likväl som 50 åringar kan ta till sig innehållet.

Tittandes tillbaka på de senaste åren i mitt liv så är boken ”The richest man in Babylon” definitivt en av de bästa sakerna som har hänt mig.

We should keep, at least and never less, one tenth of our earnings for ourselves.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *