0

Din totala Nettoförmögenhet – Excel ark

Det var ganska längesen jag skrev något

Har tyvärr varit bortrest och jobbat mycket på sistone så jag har inte prioriterat bloggen så mycket. Goda nyheter är att jag inte verkar ha några återkommande läsare ännu ( Kanske inte riktigt så goda nyheter då ). Men jag har inte övergivit bloggen. Dagens ämne handlar om nettoförmögenhet, vet du vad du är värd?

Monetära rikedomar räknas i Nettoförmögenhet, inte inkomst.

Intäkter – utgifter + tillgångar = Nettoförmögenhet. Många anser lönen vara någon form av måttstock för hur “rik”man är. Det stämmer givetvis inte. Ett hushåll som kan dra ner på kostnaderna kan ha betydligt högre networth med betydligt lägre lön.

Det är viktigt att ha koll på sitt totala värde.

För detta ändamål så har jag skapat ett excel ark som är ganska enkelt att fylla i för att beräkna sin nettoförmögenhet. Finns att hämta här

Nettoförmögenhet

Nettoförmögenhet bör uppdateras en gång i kvartalet. Det går givetvis utmärkt att modifiera dokumentet för eget behov. I arket så har jag valt att lista den total summan inklusive och exklusive pension beroende på hur man önskar räkna.

Vad bör jag ha i nettoförmögenhet?

Enkel kalkyl: Multiplicera din ålder gånger din årsinkomst före skatt för alla inkomstkällor förutom arv och dela det med 10.
Exempel: 30 x 900.000 / 10 = 2.700.000 mkr ( Källa: Next door Millionaire )

Självklart ändras årsinkomsten med åren, det enklaste sättet är då att ta den genomsnittliga årsinkomsten de 10 senaste åren.

the_erk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *