0

Black Friday är en bluff! – Stay away

Black Friday är förmodligen den mest hypade shoppingdagen på året.

Detta år förväntas bryta nya rekord https://www.svd.se/om/black-friday-2019. Enligt svd.se förväntas amerikaner spendera 87 miljarder dollar i år mellan Black Friday och Cyber ​​Monday. Men svenskarna då..?

 

Är Black Friday den bästa dagen på året för att handla erbjudanden?

Enligt experter, ja det finns fantastiska erbjudanden på Black Friday, men det är faktiskt inte den bästa dagen på året att handla i reor. Speciellt inte för en som vet vad man ska handla. Black Friday är återförsäljarnas dag och inte konsumenternas dag. Du har större sannolikhet att kunna köpa den produkten du vill ha genom att tex göra en prisbevakning på blocket / prisjakt för att hitta den varan i rätt pris.

 

Hur återförsäljare försöker “få” shoppare att handla under Black Friday

Den verkliga “bluffen” är den metodik som återförsäljare använder sig av för att locka shoppare till sina butiker för spendering.

Elgigantens hemsida - En riktig kö-bluff

Elgigantens hemsida – En riktig kö-bluff

Bara kolla in Elgigantens försök… ett löjligt exempel på att ”skapa köphype” – i min mening en riktig bluff.

 

Målet för en typisk återförsäljare är att locka kunder genom att erbjuda några strategiskt utvalda produkter inom en mängd kategorier till en så kallad rabatt.

Sedan när dessa “produkter” tar slut har återförsäljaren fortfarande fått dig fastkrokad. Eftersom du där redan är i deras butiker eller på deras webbplats, då är det mer troligt att du köper något annat – även om det inte är på försäljning eller rea.”

 

En viktig poäng att tänka på när du går ut på nätet eller butiken för att handla.


Om du inte kan sätta fingret på vad du planerat att köpa så fall inte då i fällan som återförsäljare vill att du ska falla i. Att köpa något du inte nödvändigtvis behöver. ( Läs mitt inlägg om minimalism här )

 

Vad ska du köpa och vad ska du inte?

Själv utsätter jag mig inte för någon shopping på black-Friday eller cyber-Monday. Om inte en specifik vara jag har behövt är kraftigt reducerad i pris, där jag redan har budgeterat för. Om du verkligen vill ha ett tips på vad du bör hålla dig ifrån så är det främst möbler, leksaker och tv-spel som inte brukar vara värda de “erbjudanden” de påstår sig vara

 

the_erk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *