0

Nytt år nya commitments

Ännu ett år har passerat

Hur skulle du summera 2019? För mig var det har det varit det bästa året någonsin. Jag fick äntligen bukt med en rad ekonomiska farthinder jag har haft i mitt liv.

Jag uppskattar ledigheten

Efter en lång höst med både arbete och fokus på att göra hemmet en trevligare plats så kommer nu äntligen lite välbehövd vila. För mig är vinterledigheten synonym med massa trevlig brittisk fotboll på tv, likväl som en chans att få tråka ut sinnena och umgås med familj och vänner.

Köphetsen är inte för mig

Det skapas ofta en press inom familjer på att det skall köpas så ofantligt mycket julklappar. Barn uppskattar knappt julklapparna de får, vuxna samlar på sig mer prylar. I år bestämde vi oss för en annorlunda approach. När det gäller inom rimliga gränser handlar det inte om pengar för min del. Istället är det viktigt vilka värderingar vi vill förmedla till barnen och de vuxna.

Jag kan köpa mina egna saker

Det sista jag vill för mig själv är att någon köper en julklapp till mig, om jag gärna vill ha någonting så går jag gärna och köper det till mig själv. Däremot om jag får en symbolisk gåva, ett inramat kort, en dikt eller något annat som inte är av materiellt värde så uppskattas det!

En viktig poäng att tänka på när du går ut på nätet eller butiken för att handla.


Om du inte kan sätta fingret på vad du planerat att köpa så fall inte då i fällan som återförsäljare vill att du ska falla i. Att köpa något du inte nödvändigtvis behöver. ( Läs mitt inlägg om minimalism här )

Vad ska du köpa och vad ska du inte?

Själv utsätter jag mig inte för några shopping commitments på black-Friday eller cyber-Monday. Om inte en specifik vara jag har behövt är kraftigt reducerad i pris, där jag redan har budgeterat för. Om du verkligen vill ha ett tips på vad du bör hålla dig ifrån så är det främst möbler, leksaker och tv-spel som inte brukar vara värda de “erbjudanden” de påstår sig vara

the_erk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *