0

Nu kan du testa om du har haft Covid-19 i Stockholm kostnadsfritt..

Då var det dags att testa det kostnadsfria testat som erbjuds genom ett samarbete med Region Stockholm och Werlabs.

Som de flesta har hört så är det nu möjligt att testa sig kostnadsfritt. Bokningen gick väldigt enkelt genom följande länk. Jag lyckades hitta en tid som var samma dag på eftermiddagen klockan 15:00. Instruktionerna var ganska enkla, ta med dig legitimation och ta dig till Waterfront Congress Center.

Chockad när jag kom fram.

Jag hoppade på cykeln och 10 minuter senare så var jag framme på Congress Center. Min initiala chock var, damn va mycket människor. Parallellt med kön gick jag längst fram för att kolla om det fanns en alternativ kö för de som hade “bokat”.. jag fick snällt ställa mig längst bak i kön.

Det gick väldigt snabbt.

Min andra reaktion var, det här går ju både snabbt och smidigt. Från det att jag ställde mig längst bak i kön så var jag framme på cirka 15 minuter vid legitimationskollen.

Långa köer utanför Waterfront Congress Center, men det går väldigt snabbt när man väl ställt sig i kö

Märklig känsla när man står där i kön

Det kändes litegrann som i en film, lite märkligt att stå där för sig själv. Statistiken säger även att 17% av alla stockholmare har haft Covid, det är nästan var sjätte person.
https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/antikroppar-i-en-av-sex-testade-stockholmare/reptfy!JSuoYo81D9BTik6jPL8yLQ/ – Det innebär faktiskt att var sjätte person i denna kö säkerligen har haft Covid, det finns säkert någon enstaka eller flera som har aktiva virus.

Jag förväntande mig totalt kaos inomhus, men möttes istället av en imponerande vy

Det var högt i tak, inte alls mycket människor och väldigt rymliga lokaler. Det fanns multipla bås och man blev tilldelad ett bås att stå på kö i, jag fick bås nummer x och stod i kö cirka 1 minut innan det var min tur. Hon som tog blodprovet på mig hade hunnit ta 200 blodprov idag redan så jag förmodar att det var ett rutinstick.

Waterfront Congress är det perfekta stället. Kombinationen med bokningarna gör att det är ett väldigt tryggt ställe att testa sig på.

Resultatet tar 2-10 arbetsdagar 

Jag är väldigt spänd på att få ta del av resultatet, det fanns en dag för cirka 6-8 veckor sedan då jag kände att jag höll på bli allvarligt sjuk, jag vaknade dock dagen efter väldigt bra. Kombinationen av led, muskelvärk och extrem trötthet fick mig att misstänka att det var coronaviruset. Jag skulle heller inte bli helt förvånad om det inte var någonting alls.

What’s next?

Det är helt fantastiskt att Sverige nu kan utföra tester på så stor skala, jag tror genuint att detta kommer ge oss så mycket mer information om detta virus, vi har forskningsinstitut i världsklass i Sverige och datan hjälper förhoppningsvis dessa institut att veta mer om detta virus som har dödat över 500.000 människor globalt. Jag hoppas att datat som Werlabs har delas med publika myndigheter och forskningsinstitut och att de inte äger all “data”

 

the_erk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *